Festival de Musica de Santes Creus 2018

Atenció: aquest any el Festival de Santes Creus estarà dedicat a la “Lliga contra el càncer” de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

 

Santes Creus és un dels conjunts monàstics cistercencs més grans i més ben conservats d’Europa, on la radical puresa arquitectònica del Cister conviu de manera sorprenent amb l’esplendor del gòtic. Una visita inoblidable a una de les joies de l’art medieval català, que ens captivarà per l’exuberant iconografia i ornamentació del seu claustre, la sala capitular, el gran dormitori dels monjos, els seus espectaculars vitralls, la immensa rosassa romànica i la magnificència de les tombes reials.

Salutacions

Hem vingut al món a viure, per tant, a sentir, conèixer i compartir. La música, i més en espais privilegiats com el Monestir de Santes Creus, evoca la llibertat, la bellesa i l’amor, els grans valors que justament afirmen la nostra humanitat, ens reconcilien amb la vida i ens fan renovar la il·lusió per fer camí. Constatem que la vida no només és rebre, sinó també estendre la mà vers aquells que ho necessiten més. Enguany, el Festival de Santes Creus dedica els fons obtinguts a la investigació de l’Esclerosi Múltiple, en col·laboració amb la Fundació Esclerosi Múltiple. Una causa molt noble per promoure la sensibilització social sobre aquesta malaltia, que suposa un deteriorament profund de la qualitat de vida d’aquells que la pateixen.

Com a conseller de Cultura, la celebració del Festival de Santes Creus de la mà de la Fundació Música Solidària m’omple d’orgull i reafirma el meu convenciment en la necessitat d’iniciatives com aquesta que, conscientment o no, contribueixen a deixarnos un país més solidari, just i humà.
Així doncs, us convido a fugir del soroll d’allà fora i a trobar el vostre moment de recolliment entre aquests murs.

Benvinguts i enhorabona!

Santi Vila i Vicente

Conseller de Cultura
Generalitat de Catalunya

 

Música i solidaritat: un duet perfecte que converteix el Festival de Música de Santes Creus d’enguany en una cita memorable. I no només per aquesta doble condició; també per la bellesa i la transcendència cultural, històrica i nacional del monestir cistercenc, i pel renaixement d’un emblemàtic cicle de concerts després d’anys sense celebrar-se. Així, durant aquest mes de juliol, prestigiosos intèrprets de dins i de fora de les nostres contrades ens conviden a gaudir de la música amb tres concerts, els beneficis dels quals es destinaran a la millora de la qualitat de vida dels afectats per l’esclerosi múltiple, a través de la fundació del mateix nom.

A més de solidària, la nostra és una terra que aposta per la cultura en majúscules, aquella que ens emociona, ens reconforta i ens identifica. La Diputació de Tarragona no podia ser aliena a la represa de tan magne esdeveniment cultural i social, al qual brindem el nostre suport tot desitjant-li una llarga vida. El Festival de Música de Santes Creus ha tornat a casa amb el desig de quedar-s’hi. Rebem-lo, doncs, amb un calorós aplaudiment!

Josep Poblet i Tous

President de la Diputació de Tarragona

  

L’any 1978, en el programa de mà del IV CICLE DE CONCERTS DE SANTES CREUS Eufemià Fort, (1908-1979) historiador, deia:

Els concerts de Santes Creus ja tenen un públic addicte, que en cap cas, dels qui han anat al monestír se n’ha tornat defraudats… Hi constataràs que Santes Creus és un marc meravellós i incitant, tant d’una simple cançó, com d’una ambiciosa concepcíó wagneriana.

En el mateix programa Monsenyor Josep Pont, arquebisbe de Tarragona:
Enguany i per quarta vegada… Santes Creus encara és monument de pedres vives.

I encara Mn. E. Clemente, gran impulsor del Cicle de concerts de Santes Creus:
Tot caminant hem anat avançant, i, en mirar enrere, velem amb goig, que no anem pas sols.

El cicle de Concerts s’inicià doncs l’estiu del 1975, han passat molts anys; Avui, més de vint anys després del darrer cicle, em plau manifestar, gosaria dir CRIDAR als 4 vents, la immensa satisfacció que sento i el gran honor que per mi representa retrobar-me amb aquestes velles històriques pedres.
Pujaré a l’escenari com si res hagués passat, amb la idea que enllaçarem el camí que amb tant esforç i tant encert començaren tots aquells que ens han precedit, imbuïts del méslloable ideal: gaudir de la bellesa que ofereix Santes Creus amb la música de Bach, Mozart, Beethoven… Immenses gràcies a tots i felicitem-nos tots per aquest gran retrobament.

Que sigui per molts anys!

Gonçal Comellas

President de la Fundació Música Solidària

Preus:

Zona 1:    30 euros
Zona 2:    25 euros
Zona 3:    20 euros

Totes les entrades són numerades

Les entrades poden adquirir-se a:

Anticipades

Per internet: Codetickets.com

El dia del concert: Reial Monestir de Santes Creus

Més info a:   musicasolidaria.org

* La comissió que origini el punt de venda serà a càrrec del comprador
* Hi haurà visita guiada al monestir pels assistents a cada concert a les 19:30 h (gratuïta)
* Servei de catering en el monestir (no inclòs en l’entrada)
* Menú concert en els restaurants d’Aiguamúrcia. Cal reservar taula