Festival de Música Santes Creus 2018

ENTRADES

Entrades:

CODETICKETS.COM

– REIAL MONESTIR DE SANTES CREUS (el dia del concert)

 

 • S’han establert tres zones amb preus de 22, 27 i 32 euros
 • Totes les entrades són numerades
 • El preu de l’entrada inclou:

  • Assistència al concert a les 21:30
  • Visita guiada al Monestir a les 19:30
  • Una consumició  en el servei instal·lat en el pati del Monestir
  • Visita guiada a la Torre de l’esglesia de Sant Joan a Valls. La més alta de Catalunya
  • Tast de vins d.o. Tarragona
  • Tant per la visita a la torre com pel tast, cal concertar hora a turisme@valls.cat telf 977612530
 • La comissió que generi la plataforma de venda d’entrades serà a càrrec del comprador
 • Activitat exempta d’IVA art. 20u 14C
 • G66601634  – Num d’inscripció 2926 – Fundació benèfica de tipus cultural

 

 foto plaça stes creus copia

 

PROGRAMACIÓ MUSICAL

 

Dissabte  7 de Juliol de 2018 a les 21:30

CORS I ÀRIES DE BACH I HAENDEL

Orquestra del Festival de Santes Creus

Cor Montserrat

Gonçal Comellas, director

Rosa M. Ribera, directora del cor

Marisa Roca, Mezzo

Maria Mateu, Soprano

Claudi Arimany, flauta solista

Victoria Fernandez, violí solista

 

Dissabte 14 de juliol de 2018 a les 21:30

QUINTETS DE MOZART I SCHUBERT

Quintet per a clarinet i cordes en la major K.581 – W.A. MOZART

Quintet amb piano en la major “La truita” D.667 – F. SCHUBERT

SOLISTES DE l’ORQUESTRA DEL FESTIVAL

Maria Victoria Fernández, violí

Alfred Cots, violí

Albert Coronado, viola

Anna Comellas, violoncel

Victor Domínguez, contrabaix

SOLISTES CONVIDATS:

Tolo Genestar, clarinet

Alba Ventura, piano

 

Dissabte 21 de juliol de 2018 a les 21:30

W.A. MOZART

Concert per a violí i orquestra nº 5 en la major K.219

Simfonia nº 41 en do major “Júpiter” K.551

Orquestra del Festival de Santes Creus

Gonçal Comellas, director

Maria Florea, violí

 

 

 

 

 

 

 

Festival de Música de Santes Creus 2018 

Música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori

 

 • El Reial Monestir de Santes Creus, durant el mes de juliol, tornarà a ser l’escenari d’un cicle de concerts després de l’exitosa represa de l’any passat.

 

 • De la mà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona, Fundació Música Solidària impulsa aquest Festival que uneix música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori. Aquesta segona edició del Festival està dedicada a la “Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre” que enguany celebren el seu 25è aniversari.

 

 • La música arriba amb força a Santes Creus. Una extraordinària programació musical ens torna a convidar a gaudir de la música en tres concerts, els beneficis dels quals es destinaran a finalitats solidàries, especialment als programes que realitzen tasques d’orientació i suport als malalts de càncer i a les seves famílies. Aquests programes, juntament amb les tasques d’investigació i prevenció realitzades a través de la FUNCA, conformen el nucli de l’activitat de la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona.

 

 • La programació musical es molt atractiva i d’una gran força. En el concert inaugural (7 de juliol) podrem escoltar una selecció de cors i àries del Messies de Haendel i de les Passions de Bach, amb l’Orquestra del Festival de Santes Creus dirigida pel mestre Comellas, el Cor Montserrat dirigit per Rosa M. Ribera i diferents solistes. El segon (14 de juliol) serà un concert amb dues obres imprescindibles del repertori cambrístic: el quintet per a clarinet de Mozart, considerada una de les obres més excelses del compositor, i l’enlluernador quintet per a piano “La truita” de Schubert. El concert de cloenda (21 de juliol) estarà íntegrament dedicat a la música de Mozart, un altre concert simfònic on podrem escoltar el cinquè concert per a violí i orquestra i la simfonia en do major nº 41 “Júpiter”, l’última que va escriure Mozart.

 

 • El Festival de Santes Creus aposta un cop més pels músics de casa nostra. Els solistes que ens acompanyaran són la soprano Maria Mateu, la contralt Marisa Roca, la violinista Maria Florea, el clarinetista Tolo Genestar, el grup de solistes de l’Orquestra del Festival i la prestigiosa pianista Alba Ventura.

 

 • Com a novetat en l’edició d’enguany, gràcies a un conveni amb la Regidoria de Comerç i Turisme de Valls, i com a voluntat de compromís amb el territori, incorporem amb la compra de l’entrada una visita guiada a la Torre de l’Esglesia de Sant Joan de Valls i un tast de vins d.o. Tarragona. Tanmateix, el ticket del concert dona dret a una consumició en el servei instal·lat en el pati del Monestir.

 

 

EL PROJECTE SOLIDARI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LLIGA CONTRA EL CÀNCER DE LES COMARQUES DE TARRAGONA I TERRES DE L’EBREés una organització no governamental, sense ànim de lucre constituïda 23 el juliol de 1993 que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població.

L’entitat ha estat qualificada com a Entitat privada d’iniciativa social per la Generalitat de Catalunya i declarada d’Utilitat pública pel Ministerio del Interior el 2004.

La Lliga Contra el Càncer compta amb una Junta Directiva en la qual s’hi troben representades totes les comarques de la demarcació a través del delegat de la capital de cada comarca. La Lliga compta amb 1 president, 3 vicepresidents, 1 tresorer i 12 vocals. Entre els seus membres es troben voluntàries i voluntaris, així com també professionals de la medicina i de l’oncologia.

L’augment de la incidència del càncer d’una banda, així com del coneixement en la prevenció, el diagnòstic i el tractament, per l’altra, han provocat un nivell creixent de preocupació social davant aquesta malaltia, si bé amb perspectives cada cop més optimistes. En aquest context, va néixer la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

La Lliga realitza activitats d’informació i educació a la població mitjançant xerrades, conferències, impressió i distribució d’opuscles i difusió en els mitjans de comunicació. Els temes són ben diversos i sempre relacionats amb la prevenció, el diagnòstic, la investigació i el control de la malaltia, el seu tractament, etc.

A més, es realitza una tasca d’orientació i suport als malalts i a les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, a través majoritàriament dels voluntaris de suport que són formats constantment per tal de realitzar una tasca adequada i òptima envers els malalts. En aquest sentit, la Lliga compta amb els Grups d’Ajuda Mútua (GAM), formats per voluntaris, psicòlegs, treballadors socials especialitzats i, inicialment, dones voluntàries que han estat operades de càncer de mama i ajuden a aquelles que han de passar o acaben de passar per aquesta experiència. A la patologia mamària, s’hi ha afegit d’altres patologies i comptem amb un grup específic per a malalts amb ostomies.

Enguany, l’entitat celebra el vint-i-cinquè aniversari havent assolit diferents èxits pel que fa a la investigació epidemiològica i a la prevenció tant pel que fa al càncer de mama com al càncer de cólon. La tasca d’investigació i prevenció es realitza a través de la FUNCA Fundació Lliga per a la Investigació i la Prevenció del Càncer. A més de la gestió dels programes de prevenció del càncer de mama i cólon, la FUNCA gestiona el Registre de Càncer de Tarragona

 

RESUM PREMSA EDICIÓ  2017